produkt

Cemcrete: overflatebehandling av mur og betong

Overflatebehandling til betong og sement.

Beskrivelse

EG CEMCRETE (1-2 mm til gulv og vegg) er et sement- og polymerbasert diffusjonsåpent produkt til overflatebehandling/beskyttelse av mur og betong. EG Cemcrete er sammensatt av to komponenter; spesialsement og flytende polymer. Disse blir blandet sammen til en homogen masse og gir en dekorativ overflate. Vi anbefaler alltid to strøk.

 

Produktet er elastisk. Det vil ikke sprekker opp som andre sementbaserte produkter ofte gjør ved mindre strukturelle bevegelser. EG Cemcrete flasser ikke med mindre underlaget slipper.

 

En ferdig behandlet overflate vil alltid fremstå som noe skjoldet på grunn av produktets sammensetninger. En nylig behandlet flate kan fremstå med til dels store nyansevariasjoner. Dette kan vare over noe tid, men vil jevne seg ut etterhvert.

Bruksområder

EG Cemcrete kan brukes til

 • Betong (innvendig og utvendig)
 • Gulv
 • Puss
 • Lettklinker
 • Tegl og annet murverk
 • Fasader
 • Sokkeletasjer
 • Kjellervegger
 • Peiser
 • Piper
 • Garasjer
 • Hagemurer
 • Isoblokker
 • XPS
 • Terrasse
 • Uteplasser
 • Flytebrygger

 

Produktet er elastisk og sprekker derfor ikke opp eller flasser. Meget god vedheft til de fleste typer underlag.

Forarbeid – underlag

Flaten må være fri for løse partikler, støv, fett m.m. Underlag som suger til seg væske skal vannes i forkant (unngå vannoppsamling). På tidligere malte flater kan Cemcrete fortynnes ved å tilsette inntil 25 % vann.  Porøse, sugende underlag skal alltid primes med Cemprime først.  

 

Utblanding

Bland komponentene godt sammen til en homogen masse. Små mengder kan røres ut for hånd, mens vi anbefaler å bruke drill med blandestav til større mengder. Bruk slemmekost, brett eller egnet sprøyte til påføring. Ved å regulere mengden Liquid (Base) kan Cemcrete brukes både til slemming, stopling, strukturpuss og tynnere pusslag. Cemcrete er et sementbasert produkt som tørker fort, så vær påpasselig med å ikke blande opp mer enn nødvendig. Rengjør redskapene med varmt vann så fort du er ferdig.

 

NB! På sammenhengende flater anbefaler vi å bruke slemming fra samme produksjonsnummer og pakningsstørrelse. Forskjellig sug i underlag, varierende blandinger og ujevn uttørking kan gi fargeforskjeller.

 

Påføring gulv

Rengjør alltid den overflaten som skal behandles godt og fjern all gammel løs maling (belegg). Dersom det er områder hvor det er fare for lekkasje til underetasje, anbefaler vi å grunne flaten først med Resuprime (epoxy primer/membran). Strø litt sand i det våte belegget for å få friksjon før du påfører Cemcrete.

 

Cemcrete påføres i to lag á 1 mm. Det vil alltid forekomme noe skjolder og skyggevirkninger ved bruk av Cemcrete, da dette er en del av dette produktets sammensetning og egenskaper. Ønsker du en enhetlig overflate, kan du male over Cemcrete med for eksempel Resupen WB.

 

Tips! Vi anbefaler å prøve først på et mindre synlig sted for å se hvordan resultatet blir. Strukturen i overflaten er avhengig av påføringsmetode, så prøv deg frem for å finne det resultatet du er ute etter.

 

Typiske påføringsmetoder er rull eller svaber med påfølgende glatting med pussebrett/filsebrett. En langhåret rull gir for eksempel grov struktur, mens en fin rull gir en slettere struktur – men fortsatt markert. Ønsker du en slett og jevn overflate, kan du glatte over med brett. Pass på at du ikke fukter/dupper pussebrettet i vann. Dette kan gi varige skjolder/striper i overflaten. Merk at du vil alltid nå noe struktur i dette produktet, ettersom det er et sementbasert produkt som ikke kan sammenlignes med maling.

 

Hvis du skal legge Cemcrete på terrasse/altan, anbefaler vi å legge en hulkil mellom vegg og gulv for å stoppe inntrenging av fukt.

 

Hulkil kan lages meget enkelt med EG Epoxysparkel og påføres med en slikkepott. Du kan også bruke EG Epoxysparkel til å tette sprekker og sår i underlaget før priming.

 

Tips! For å unngå merker etter potteplanter o.l. kan man med fordel sette dette på et underlag, for eksempel en skål.

 

Påføring slemming

Cemcrete kan tilsettes inntil 50% vann som grunnstrøk og påføres med slemmekost. Deretter kan du påføre ett eller flere strøk ufortynnet, opptil 1 mm pr. strøk. OBS! Vent 12 timer mellom hvert strøk for at det skal tørke skikkelig. Blandingen skal være lett å stryke, men skal ikke renne. Unngå å påføre Cemcrete direkte i sterkt solskinn. To strøk gjør belegget vanntett (det vil fortsatt være diffusjonsåpent, men tåler mer slagregn).

 

Cemcrete på Leca

Cemcrete kan slemmes eller påføres som puss direkte på Leca når sår og fuger er fylt med sementmørtel. For å få en så enhetlig overflate som mulig i regnvær, anbefaler vi å behandle fugene som slemming (se forrige avsnitt).

Cemcrete på EPS og XPS

Cemcrete kan brukes til pussing inne og ute på isolasjonsmaterialer som EPS- og XPS-polystyren som har tilstrekkelig styrke som pussbærer. Laveste påføringstemperatur er +5 ºC.

 

Forarbeid: Flaten må være fri for løse partikler, støv, fett og lignende. Tørre, sugende underlag fuktes med vann, unngå stående vann. Sår og sprekker sparkles først med Cemcrete blandet i en tykkere konsistens.

Påføring på isolasjonsmaterialer

Sørg for en støvfri og ren overflate. Polystyrenunderlag kan rubbes med stålbørste, sagblad eller lignende for maksimal vedheft. Cemcrete påføres med rull, brett eller sprøyte.

Brukstid og etterbehandling

Om ønskelig kan pussoverflaten påføres Resucryl eller Ecuseal som gir en tett overflate mot slagregn og gir en diffusjonsåpen og dekorativ overflate.

Interessert? Kontakt oss

EpoxyGrossisten leverer gulv- og veggsystemer av høy kvalitet til industrielle og private kunder.

Send oss informasjon om ditt gulv, og motta uforpliktende tilbud.

 • Generell informasjon

 • Jeg kan kontaktes på

 • Feltene merket med * må fylles ut