Epoxy som Radonsperre

Hos EpoxyGrossisten leverer vi flytende radonsperre til betong- og sementbaserte underlag.
MasterSeal P 770 er testet og godkjent til bruk som radonsperre, enkel å påføre og hindrer helseskadelig radongass i å sive inn i hus og andre bygninger.

Hvorfor radonsperre?

Radonsperre gir en effektiv beskyttelse mot radongass – en naturlig gass som dannes i berggrunn, pukk og grus og som siver inn gjennom byggegrunnen. Gassen er usynlig og uten lukt, og kan være helseskadelig hvis man blir eksponert for større mengder innendørs over tid. På FHI sine sider kan man lese at Radon og datterproduktene er kreftfremkallende, og regnes for å være den viktigste risikofaktoren for lungekreft etter røyking.

Ettersom Radon er en naturlig gass, blir vi mennesker stadig eksponert for dette. Utendørs er det relativt lav forekomst av radongass, men det er når den siver inn i bygninger og blir en del av innemiljøet at den kan være helseskadelig. Derfor er det nå et krav om å bruke radonsperre i nybygg med rom som er beregnet for varig opphold.

Hva er radonsperre?

Produkter som godkjennes som radonsperre har til felles at de har diffusjonsmotstand som hindrer at det siver inn radongass i bygninger. Som regel er det snakk om radonmembraner i form av fleksible belegg som består av plast, gummi eller asfalt. Det finnes også flytende radonsperre og radonmembran som kan påføres vegger og gulvkonstruksjoner.

Den vanligste måten å hindre radongass i å trenge inn i bygget, er å legge radonsperre i tilknytning til gulvet. MasterSeal P 770 er et flytende produkt, egnet for gulv, og er godkjent som radonsperre. Produktet er svært enkelt å påføre. Alt du trenger å gjøre er å helle ut den flytende massen i to lag og jevne den ut. Jobben er fort unnagjort, og krever heller ikke mye utstyr.

MasterSeal P 770 - godkjent mot radongass

Det er ingen standard som definerer når et materiale er «radontett», men når man vurderer kapasiteten til et materiale til å fungere som radonbarriere er det vanlig å referere til arbeidet til professor Keller. Professor Kellers forskning har vist at et materiale er radontett hvis dets påførte tykkelse er mer enn tre ganger diffusjonsgjennomtrengningslengden oppnådd ved testing.

Videre ned på denne siden kan du laste ned resultatene av testen som er gjennomført på MasterSeal P 770, hvor den godkjennes som radonbarriere. Du finner også informasjon om gjennomtrengningslengder, samt hvor mange lag som må påføres for å oppnå en radonsperre i dette testdokumentet.

MasterSeal P 770 er en vanntettingsmembran fra Master Builders Solutions som brukes til vanntetting av kjellere og andre betong- og murkonstruksjoner.

Se testen. 

Forespørsel