Hva er epoxygulv?

Hva er epoxygulv?

Hva er egentlig epoxygulv ?

Vi får daglig henvendelser om bruk av epoxygulv og lignende systemer til private hjem og områder som soverom, bad, gang, terrasser ol.

Hva egner seg egentlig hvor?

Epoxy er et meget slitesterkt produkt som egner seg best i industrielle sammenhenger da disse har meget hard overflate. De blanke overflaten har stadig blitt mer og mer populære i private hjem da de er ekstremt hygieniske og lette å holde rene. Polyuretan har en del av de samme egenskapene, bortsett fra at det ikke nødvendigvis er like hard overflate. Polyuretan komfort blir ofte valgt i hus og hjem da de er støydempende, mykere å gå på, hygieniske og lette å påføre.

Legging av epoxy

Epoxybelegg legges stort sett på betonggulv. Dette fordi massen ikke er elastisk, men helt hard og stiv, og derfor vil kunne sprekke opp på grunn av bevegelser i treverk og andre bevegende underlag. Polyuretan, som EG Komfort egner seg i utgangspunktet bedre på treverk og i områder der man ønsker en noe mykere variant enn epoxy. Epoxy og Polyuretan påføres i utgangspunktet på samme måte, og det er ikke lett å se forskjell på et polyuretangulv mot ett epoxygulv. De fleste polyuretangulv bli dessuten levert i matt finish da dette er mer ripefast enn de blanke overflatene.

Vi har mange veiledninger på «Gjør det selv» systemer, enten det er epoxy, polyuretan, Cemcrete eller andre produktgrupper. Oversikt over veiledninger finner du her: Veiledninger

Polyuretan til hjemmet?

Polyuretan er det absolutt beste til hus & hjem dersom det er stue, gang, kjeller, bad eller lignende områder. (Vaskerom og garasje vil epoxy være det beste alterantivet). Polyuretan påføres som oftest i tre lag : 1.) Primer 2.) Body Coat 3.) topp coat. 

Epoxy utendørs?

Epoxy legges ofte utendørs da det både er enkelt å påføre samt meget slitesterkt men anbefales ikke. Vi anbefaler i utgangspunktet Polyuretan eller Cemcrete utendørs da disse systemene er mer fleksible og er UV-bestandig, noe epoxy ikke er. Man får beleggene i forskjellige farge og struktur avhengig av ønsket antiskli.

 

 


Kontakt oss for mer informasjon

Post@epoxygrossisten.no
+47 95 33 80 90
Kontakt oss skjema

Se også våre Facebook og Instagram sider her.

Jostein Ophus