Hva er epoxygulv?

Vi får daglig henvendelser om bruk av epoxy og polyuretan til private hjem og områder som soverom, bad, gang, terrasser ol. Men hva egner seg egentlig hvor?

Hva er egentlig epoxygulv ?

Epoxy er et meget slitesterkt produkt som egner seg best i industrielle sammenhenger da disse har meget hard overflate. De blanke overflaten har likevel stadig blitt mer og mer populære i private hjem da de sømløse gulvsystemene er meget enkle å holde rene, i tillegg til å passe godt i den populære, mer industrielle stilen. Polyuretan har en del av de samme egenskapene, bortsett fra at det ikke nødvendigvis gir en like hard overflate. Polyuretan komfort-gulvsystemer blir ofte valgt i hus og hjem ettersom de er støydempende, mykere å gå på, hygieniske og lette å påføre.

Legging av epoxy

Epoxybelegg legges stort sett på betonggulv. Dette fordi massen ikke er elastisk, men helt hard og stiv. Epoxy vil på den annen side kunne sprekke opp på grunn av bevegelser i treverk og andre levende, mer bevegelige underlag. Polyuretan egner seg bedre på treverk og i områder der man ønsker en noe mykere variant enn epoxy. Epoxy og Polyuretan påføres i utgangspunktet på samme måte, og det må ofte et trent øye til for å se forskjell på et polyuretangulv mot ett epoxygulv. De fleste polyuretangulv blir dessuten levert i matt finish da dette er mer ripefast enn de blanke overflatene (matt polyuretanlakk kan også påføres som toppstrøk på epoxy).

Er det første gangen du skal legge et av våre "Gjør-det-selv-systemer", finner du veiledning her: Veiledninger

Polyuretan til hjemmet?

Polyuretan er det absolutt beste til hus og hjem, dersom det er snakk om stue, gang, bad eller lignende områder. For vaskerom og garasje vil epoxy være bedre egnet. Polyuretan påføres som oftest i tre lag : 1. Primer 2. Body coat 3. Top coat. 

Epoxy utendørs?

Epoxy legges ofte utendørs da det både er enkelt å påføre og meget slitesterkt, men dette er ikke noe vi anbefaler. Vi anbefaler i utgangspunktet Polyuretan eller Cemcrete utendørs da disse systemene er mer fleksible og UV-bestandig, noe epoxy ikke er. Man får beleggene i forskjellige farger og struktur avhengig av om antiskli er ønskelig.

Interessert? Kontakt oss

EpoxyGrossisten leverer gulv- og veggsystemer av høy kvalitet til industrielle og private kunder. Send oss informasjon om ditt gulv, og motta uforpliktende tilbud.

Forespørsel