Industrigulv: Epoxy, akryl, polyuretan eller polyaspartic?

Epoxy, akryl, polyuretan og polyaspartic er populære gulvbelegg i industri grunnet egenskaper som slitestyrke og holdbarhet. Les videre for å lære hva som skiller de ulike produktene fra hverandre, og hva som er best egnet for ditt behov.

Epoxy

Epoxy er et hardt og svært slitesterkt belegg uten løsemidler til alle typer gulv som er utsatt for røff behandling. Epoxy kan legges i alt fra lager, restauranter, butikker, kjøpesentre, sykehus til skoler og lignende områder. Epoxy kan også leveres med sklisikker overflate.

Polyuretan

Polyuretan finnes som belegg og mørtel og gir en rekke valgmuligheter både i forhold til fleksibilitet og finish (sklisikring, matt og blank finish). Polyuretan kan også legges for lyddemping. Polyuretanmørtel egner seg til næringsmiddelindustrien og tåler tøff kjemisk, mekanisk og termisk belastning. Polyuretan tåler generelt høyere varme enn andre typer belegg, hvorav noen produkter tåler helt opp til 120 C grader.

Polyaspartic

Polyaspartic er et hurtigherdende, ripebestandig gulvbelegg uten løsemidler, og kan påføres selv under lave temperaturer (ned til 2 C grader). Dette er et svært slitesterkt belegg og egner seg godt til steder med høye krav til hygiene og renslighet, blant annet næringsmiddelproduksjon, farmasi og sykehus. Polyaspartic krever profesjonelle installatører.

Akryl

Akryl er et hurtigherdende belegg, og herder selv under lave temperaturer (selv under minusgrader). Dette gjør akryl til et godt egnet produkt for det norske klima.
Akryl lukter mer ved påføring enn de overnevnte løsningene og krever profesjonelle installatører. Akryl kan benyttes både inne- og utendørs der det er behov for ekstrem slitestyrke. Beleggene kombineres ofte med antiskli og benyttes i områder hvor det er nødvendig med kort nedetid grunnet pågående drift.

Hos EpoxyGrossisten får du både gulvbelegg du kan legge selv og mer komplekse løsninger for proffkunder og store prosjekter. Kontakt oss for hjelp med å finne riktig produkt til ditt behov.