Kan jeg legge epoxy utendørs?

Vi får ofte henvendelser med ønske om å benytte epoxy utendørs, særlig på plattinger og i trapper hvor et vanntett, slitesterkt og -gjerne anti-skli belegg er ønskelig.

Vi definerer epoxy som et innendørsprodukt, ettersom de fleste typer epoxy har dårlig til ingen UV-resistens, hvilket vil føre til at epoxyen falmer/gulner når den utsettes for direkte sollys. Dette er derfor noe vi generelt ikke anbefaler til utendørs bruk, men heldigvis har vi mange gode alternativer til denne type bruk!

Polyuretan – 100%

Se f.eks vår transparente Matt Lakk (matt, transparent polyuretanlakk) som er et populært valg utendørs. Dette produktet er alifatisk, altså 100% UV-stabilt og er en slitesterk løsning godt egnet for utendørsområder.

EG Cemcrete

En kombinasjon av sement og polymer. Dette gjør belegget både slitesterkt og noe fleksibelt, som er fordelaktig ettersom produktet da tåler noe bevegelse i underlaget. EG Cemcrete gir en teksturert, ant-skli finish. Avhengig av påføringsteknikk kan teksturen i belegget økes eller reduseres. Belegget er UV-stabilt, slitesterkt og godt egnet for utendørs bruk.

Betongimpregnering

En økonomisk løsning. EG Betongimpregnering gir ingen synlig hinne eller farge, og gjør underlaget vannavvisende. EG Betongimpregnering er godt egnet for støvbinding og impregnering både inne- og utendørs.

Acryl

UV-stabilt, og kan leveres i en rekke farger (ved bestilling av et større kvanta), med og uten antiskli. Acryl må legges av profesjonelle aktører.

Epoxy med UV-blokkere

Er du likevel på utkikk etter en epoxy som kan benyttes utendørs, inneholder EG Benkeplateepoxy UV-blokkere som vil gjøre at den er mer stabil over tid. Men merk at selv denne epoxyen vil falme/gulne med tiden. EG Benkeplateepoxy er til tross for navnet en veldig anvendelig epoxy, og kan brukes til deg meste av hobby-prosjekter.

Produkter anbefalt i artikkelen: