Skap farge og liv i epoxygulvet med flakes

Skap en spennende overflate på epoxygulvet ditt ved å strø i flakes. Flakes fås i en rekke farger og fargekombinasjoner og setter prikken over i´en på ditt nye epoxygulv!

NB! Velg en epoxy som egner seg til bruk flakes. Er du usikker på hva du skal velge må du gjerne sende oss en mail!

Flerfargede gulv er en god kamuflasje for støv og skitt som ellers hadde kommet godt til syne på et ensfarget gulv. Avhengig av type epoxy du velger finnes det flere måter å skape fargespill i epoxygulvet. Blant annet ved pigmentering, metallic pulver og flakes.

Pigmentering og metallic pulver er noe mer begrenset i bruk da dette blandes i selve epoxyen, og det dermed er avgjørende med en epoxy som faktisk tåler tilsetninger, slik som for eksempel EG Top Clear og EG Benkeplateepoxy. Flakes på den andre siden, har et større bruksområde, ettersom dette kun skal istrøs allerede påført (men ikke herdet) epoxy, og dermed fungerer med langt flere typer epoxy. Husk bare at du må legge et toppstrøk med klar epoxy over flakesene igjen, for å få et resultat som sitter, samt en jevn, lett rengjørlig overflate.

Velg mellom en rekke farger og kombinasjoner

Det finnes en rekke farger og fargekombinasjoner å velge mellom av EpoxyGrossistens flakes. Du kan til og med blande deg frem til en egen fargekombinasjon dersom det er ønskelig.

De mest populære alternativene vi har er helt klart:

  • Terrazzo som gir deg en flott terrazzo-lignende overflate dersom det strøs over hvit eller grå epoxy.
  • Black-blue-silver-mix. Som navnet tilsier får du her en kombinasjon av sort, blått og sølv som gir deg et spennende spill og litt skinn i overflaten. Denne er faktisk ofte å se kombinert med svart epoxy i både bil-showrom og garasjer, ettersom det mørke gulvet fremhever de blanke bilene på en god måte.
  • New pearl, som er en stilig kombinasjon av hvitt, lys grått og perlemor-glitter som gir et perlemor-aktig, lyst og rent resultat.

Se hele EpoxyGrossistens utvalg av flakes til epoxy her.

Beregning av mengde flakes

I tillegg til alle fargemulighetene tilpasser du også selv akkurat hvor mye flakes du ønsker å ha på gulvet ditt. Noen velger å tilsette en liten porsjon bare for å skape litt kontraster i gulvet, mens andre fullstrør – altså metter gulvet helt - med flakes. Er du usikker på hva du ønsker, anbefaler vi å lage en liten prøve før du setter i gang med gulvet.

Hva enn du velger vil du ende opp med et flott gulv!

Forbruk av flakes:

  • 5 kg pr m2 = full dekning
  • 1 kg pr 10 m2 spredt (scatter)