Tips og triks for et strøkent epoxygulv

Ta en kikk på denne artikkelen dersom du skal til å legge epoxy, og spesielt om det er første gang. Disse rådene vil hjelpe deg oppnå et optimalt resultat på ditt epoxygulv.

Først og fremst: Husk å alltid lese datablad og veiledning for den spesifikke epoxyen du skal benytte. Disse dokumentene gir deg informasjon som er avgjørende for et godt resultat, slik som forberedelse av underlag, temperaturer, blanding av epoxy, brukstid og herdetid.

Forberedelse av underlaget

Underlaget må være helt, rent og fritt for olje, fett og annen forurensing. Vi anbefaler på generelt grunnlag alltid å slipe gulvet før epoxy påføres. Temperaturen på underlaget må ikke være under 10 grader (optimalt ca 20 grader), så ved kalde temperaturer er det viktig å temperere rom og underlag (-og produkt. Se eget punkt under). Ved spesielt absorberende og/eller porøse underlag bør priming vurderes. 

Temperer epoxyen før påføring

Sett produktene i samme rom som de skal påføres en dag eller to i forveien. På denne måten sikrer du at produkt-, underlag- og romtemperatur ligger ganske jevnt når epoxyen skal påføres. Dette reduserer risiko for bobler i ferdig resultat.

Separat blandebøtte

Benytt en separat blandebøtte ved blanding av herder og base. Dette kan lønne seg for å unngå at ublandet materiell sitter igjen i bunn og på kanter i originalbeholder. Husk å skrape ut alt materiell av begge beholdere når du heller over i blandebøtta.

Få den ferdigblandede epoxyen ut av bøtta

Når epoxyen er ferdig blandet er det på tide å få det ut av bøtta. Blir ferdigblandet epoxy stående for lenge i bøtta vil det begynne å gå varmegang i produktet, og du får dermed kortere tid på deg til å legge gulvet. Hell det heller ut i dammer på oppmålt område (oppmålt i fht. hvor mye ett sett skal dekke) og start deretter påføring med rull, nal eller tannsparkel (avhengig av produkt og antall kg epoxy per m2).

Bland ett sett av gangen

Bland opp, og påfør et sett av gangen. Som nevnt over vil ferdigblandet materiale som blir stående i bøttene begynne å herde. Vi anbefaler derfor å påføre et sett av gangen, før man blander opp og starter påføring av neste. På denne måten får du maks ut av brukstiden til produktet.

Mål opp området

Mål opp området på forhånd. 1: fordi dette hjelper deg avgjøre akkurat hvor mye epoxy du trenger. Epoxy kan påføres så tykt du ønsker på gulv, så dersom du runder opp på antall kvadratmeter får du fortsatt benyttet alt av produktet du bestilte, og får et enda tykkere og dermed også sterkere gulv. 2: Et sett med epoxy har en generell dekkevne. F.eks rekker femkilos-bøttene med EG Coat HB opptil ca 20 kvadratmeter. Det er derfor anbefalt at du måler opp på gulvet ved å f.eks. sette et lite merke på gulvet (f.eks ved å krittslå) i 20 kvadratmeters områder, slik at du enkelt kan kontrollere forbruket ditt ved påføring.

Vær obs på dekkevne

Vær obs på at epoxyens dekkevne er en generell anbefaling og kan avvike ved porøse og/eller ujevne overflater. Ta derfor en grundig sjekk av underlaget før du beregner mengde epoxy. Det er kjedelig å gå tom underveis!

Veiledning

Hos EpoxyGrossisten har vi samlet alt av veiledninger på denne siden. I tillegg kommer de fleste av beholderne våre med både en forkortet veiledning, samt en QR-kode som leder deg til fullstendig veiledning, -gjerne i kombinasjon med en video. Du får også tilsendt link til veiledning i bestillingsbekreftelsen du mottar fra oss på mail.
Sist, men ikke minst: ring oss gjerne dersom du er usikker på noe!