Tips til holdbar behandling av betong

Vær, trafikk, organisk vekst og kjemikalier tærer over tid på betongunderlag- og vegger. Uten ekstra overflatebehandling reduseres dermed levetiden og motstandsdyktigheten over tid. Videre kan du lese om ulike løsninger for å forlenge holdbarheten på betonggulvet ditt.

Behold betong-utseendet

Behandlingsmulighetene er mange, men er du på utkikk etter en enkel løsning som ikke endrer utseende på betongen er impregnering en god – og ikke minst økonomisk - løsning.

EG Betongimpregnering er en transparent impregnering til beskyttelse av både vannrette og loddrette mur- og betongflater. Produktet gir ingen synlig hinne eller farge, gjør overflaten vannavvisende, bidrar til å forhindre fuktskader, alge- og mosevekst og misfarging og fungerer også som en støvbinder.

Produktet er både enkelt å påføre og drøyt i bruk. Du trenger kun ett strøk med EG Betongimpregnering – så er jobben gjort! Produktet kan påføres med lavtrykksstrøyte eller kost.

Tips! EG Betongimpregnering kan faktisk brukes både inne- og utendørs, og i tillegg kan den også benyttes på for eksempel takstein, grunnmur og pipe.

Matt, transparent belegg

EG Matt lakk er et annet alternativ for deg som ønsker at gulvet skal beholde betongfinishen. EG Matt Lakk er en vannbasert polyuretanlakk som gir en transparent, matt og ikke minst slitesterk overflate. Produktet har god UV-resistens og kan benyttes både inne- og utendørs.

Tips! EG Matt Lakk kan også benyttes som toppstrøk over epoxy (som f.eks EG Coat HB) for en matt og mer ripebestandig finish.

Farget, blankt og slitesterkt belegg

Er betonggulvet du skal behandle innendørs, for eksempel i garasje, lagerseksjon, kjeller eller vaskerom, er epoxy et populært alternativ. Med epoxy får du en blank, farget overflate, som også kommer i anti-skli om ønskelig. Ikke bare gir epoxy deg et holdbart og rengjøringsvennlig gulv, du får i tillegg et gulv som tåler kjemikalier, temperatursvingninger, og veisalt – for å nevne noe.