EG Floor SL 2-3mm epoxybelegg

Viktig: Det er viktig med et godt rengjort gulv før påføring av epoxy. Rensevæsken, EG Industrivask, tynnes ut med vann, 1 liter industrivask til 30-50 liter vann, (litt ufortynnet på evt. oljesøl etc.) og sprayes over gulvet. La dette virke i 2-3 minutter for så å børste lett over med en piasavakost. Deretter spyles gulvet grundig. La gulvet tørke godt før påføring av epoxy.

Gulvet bør diamantslipes og støvsuges grundig før påføring av epoxy. Ved småsprekker/småskader i gulvet skal det brukes EG Epoxysparkel (etter regjøring/sliping ). Påfør EG Epoxysparkel så slett og fin som mulig. Ved større skader og oppbygging av fall brukes det Resuscreed 55, Epoxymørtel. Denne må forsegles med en Epoxy sealer før Priming og legging av Resuflor SL. Evt. støv etter sliping/pussing  støvsuges og deretter er gulvet klart for påføring av epoxy.

EP primer, base og herder

Blanding:

Bruk en separat blandebøtte.

  1. Hell basen i blandebøtten og bland med en saktegående drill/mikser og en blandestav til denne bruk, ca 300 omdr i 2-3 minutter. Viktig: Må ikke blandes manuelt med blande/rørepinne.
  2. Hell herderen i basen og miks grundig med en saktegående drill/mikser (for å unngå at det oppstår luftbobler og/eller varmgang i epoxyen). Base og herder blandes godt til den er jevn i fargen, ikke stripete. Når det er blandet ferdig etter disse anvisningene helles litt av blandingen over i et malebrett eller helles ut på gulvet og fordeles med angitte forbruk med rull.

Påføring:

  1. Primer påføres med en fin/medium rull av god kvalitet
  2. Etterrulles med piggrull.
  3. Det er viktig at primeren er tett og fri for porer/luftbobler når den er herdet på gulvet. Vurder om et strøk til med primer er nødvendig.

Etter 12 timer og innen 48 timer etter priming:

Etter 12 timer og innen 48 timer kan du påføre EG Floor SL (CTC eller CBR)

EG Floor SL

Blanding:

Bruk en seperat, stor blandebøtte (25.75 kg ferdig masse pr. sett, base + herder) (30.75kg sett dersom det er Denpox CTC + fyllstoff)

  1. Miks først basen med en saktegående drill/mikser til basen får en jevn farge, ikke stripete.
  2. Hell herderen over i basen og miks grundig med en saktegående drill/mikser, ca 300 omdreininger i 2-3 minutter (for å unngå at det oppstår luftbobler og/eller varmgang i epoxyen). Base og herder blandes godt til den er jevn i fargen, ikke stripete.
  3. (Dersom fyllstoff også skal tilsettes gjøres det til slutt)

Påføring:

Ferdig blandet EG Floor SL tømmes på gulvet og fordeles jevnt utover med en tannsparkel eller nivårake. Etterulles med en piggrull.

Et ferdigblandet sett EG Floor SL, 25.75 kg, rekker fra 8kvm kvm avhengig av tykkelse og forbruk. (2mm tykkelse) - (CTC + fyllstoff dekker ca 11kvm pr sett av 30.75kg)

Husk: Størrelsen på tennene på sparkelen regulerer tykkelse og forbruk.

Pot Life etter blanding: 20 – 30 min

Herdetid:

EG Floor SL gir et meget slitesterkt epoxygulv og legges fra 2-5 mm tykkelse.

-        Gulvet er støvtørt etter 12 timer, og kan motta lett fottrafikk (temperaturavhengig)

-        Gulvet er nok herdet etter 48 timer og kan tas i bruk (temperaturavhengig)

-        Dette epoxysystemet er fullt ut herdet etter 7 dager

Vær oppmerksom på:

Det er helt avgjørende for et godt resultat at herder og base blandes RIKTIG, dvs. rolige blandebevegelser (ca 300 omdreininger i 2-3 minutter) for ikke å få luftbobler og/eller varmgang i epoxyen. Hvis denne prosessen ikke gjøres nøyaktig vil resultatet kunne bli et gulv som ikke tørker/herder (ublandet) eller luftbobler kan oppstå, ved at blandingen har vært pisket.

Varmekabler skal alltid være avslått.

NB! Les også datablader nøye før du begynner.

Epoxyens fysiske egenskap:

Epoxyen er ingen avrettingsmasse, da dette er et flytende gulvbelegg som former seg etter det underlaget det legges på.

Reparasjon:

Eventuelle ujevnheter / sår og mindre sprekkdannelser kan repareres med vår EG Epoxysparkel

Ved større skader eller ujevnheter, bør gulvet avrettes/flytsparkles før epoxybelegget legges.

Når du beregner mengden epoxy:

(1.strøk med primer og 1. lag med CBR, ca 2 mm systemtykkelse)

EP primer leveres i i 5 og 21 kg emballasje. Epoxybelegget leveres i 25.75 kg. emballasje.

Når EP primer er blandet må den påføres innen 20-30 minutter!

EP primer dekker ca. 4 m2 pr. kg.

EG Floor SL dekker ca. 8 m2 pr. 25.75 kg sett.

Systemtykkelse ca. 2 mm. (ved behov for tykkere belegg se systemdatablad for forbruk)

Våre produkter utover disse beskrevet her, krever sertifiserte/faglærte leggere.

Interessert? Kontakt oss

EpoxyGrossisten leverer gulv- og veggsystemer av høy kvalitet til industrielle og private kunder. Send oss informasjon om ditt gulv, og motta uforpliktende tilbud.

Forespørsel

 

Kunde eller bruker av produktene er selv ansvarlig for å teste og godkjenne det aktuelle produkt for sin applikasjon eller spesielle bruksområde. EpoxyGrossisten AS er ikke ansvarlig for negative resultater, så lenge EpoxyGrossisten ikke kan kontrollere applikasjon, prosessering, miljø og andre faktorer som kan påvirke resultatet. Det er brukers ansvar å kvalitetssikre produktets egnethet for aktuelle applikasjon.