Veiledning Flakes

Forberedelser

Vurder alltid om gulvet bør slipes. Dette er også viktig ved stålglattede betonggulv.

Det er viktig med et godt rengjort gulv før påføring av epoxy. Rensevæsken, EG Industrivask, tynnes ut med vann (1/30), 1 liter vann. til 30-50 liter vann og sprayes utover gulvet. Litt ufortynnet industrivask kan påføres oljesøl o.l.

La virke i 2-3 minutter for så å børste over med en piassavakost. Spyl deretter grundig. La gulvet tørke helt før påføring av epoxybelegget.

Ved småsprekker/småskader i gulvet, anbefaler vi å bruke EG Epoxysparkel (etter rengjøringen). Påfør denne så slett og fint som mulig. Eventuelt støv etter sliping fjernes/støvsuges og deretter er gulvet klart for påføring av EG Coat HB.

Beregning av mengde

(To strøk med EG Coat HB, Flakes og ett strøk EG Top Clear)

EG Coat HB: 5kg, maks dekkevne, 20m2. Beregn alltid to strøk.

Flakes: 1 kg til ca 10 mpr. kg. Ved full metning: 0,3-0,5 kg pr m2

EG Top Clear: 7,5 kg, maks dekkevne ca 20 m2

Rund opp til nærmeste emballasjestørrelse, da vi har EG Coat HB i 5 kg emballasje, og EG Top Clear i 3 og 7,5 kg emballasje.

Strøk 1, EG Coat HB

Blanding av herder og base:

 • Hell basen i en separat blandebøtte og bland med drill og blandestav på medium hastighet (ca 300 omdreininger) i 2-3 minutter. Bland til massen er homogen.
 • Hell herderen over i basen og miks grundig med drill og blandestav på medium hastighet (ca 300 omdr.) i 2-3 minutter. Base og herder blandes til en jevn, homogen farge oppnås.
 • Produktets brukstid etter blanding: 20-30 minutter (temperaturavhengig).

Påføring:

 • EG Coat HB påføres med en fin–medium rull av god kvalitet. Ferdig blandet epoxy helles ut i dammer på gulvet for utrulling. Viktig: Ikke la produktet bli i beholder for lenge etter blanding. Da det vil oppstå varmegang i epoxyen og brukstid reduseres.
 • Dette belegget vil penetrere litt inn i underlaget og styrke toppsjiktet i gulvet.

Strøk 2 + flakes

Strøk nummer 2 med EG Coat HB påføres etter 12 og innen 48 timer.

Blanding av herder og base:

 • Gjenta samme blandeprosess som for første strøk.

Påføring:

 • Andre strøk med EG Coat HB påføres med en fin–medium rull av god kvalitet. Ferdig blandet epoxy helles ut i dammer på gulvet for utrulling. Viktig: Ikke la produktet bli i beholder for lenge etter blanding. Da det vil oppstå varmegang i epoxyen og brukstid reduseres.
 • Mens strøk nummer 2 er vått strøs flakes jevnt utover med den tettheten som er ønskelig. Her kan det være lurt å være to, dvs. en som påfører belegget og en som strør flakes utover et felt som er ferdig rullet (planlegg hvordan dette skal gjennomføres på forhånd for å unngå at noen tråkker i det våte belegget)

Strøk 3 - Finish (EG Top Clear)

Etter 12 og innen 48 timer slipes/pusses gulvet lett for å fjerne overskudd av flakes og flakes som har reist seg under herding. Støvsug deretter gulvet grundig.

Blanding av herder og base:

 • Gjenta samme blandeprosess som for EG Coat HB.
 • Brukstid EG Top Clear: 20-30 minutter etter blanding (temperaturavhengig)

Påføring:

 • Ferdig blandet epoxy helles ut i dammer på gulvet for utrulling. Viktig: Ikke la produktet bli i beholder for lenge etter blanding (for å inngå varmegang).
 • EG Top Clear påføres med rull av god kvalitet.
 • Gulvet kan motta lett trafikk etter 24 timer (temperaturavhengig). Etter 48 timer kan gulvet tas i bruk som normalt. Gulvet er fullherdet etter 7 dager.

Et toppstrøk med EG Matt Lakk for en matt, transparent finish og/eller ekstra beskyttelse benyttes ofte.

Vær oppmerksom

Det er helt avgjørende for et godt resultat at herder og base blandes riktig, d.v.s. rolige blandebevegelser med elektrisk drill (ca 300 omdreininger) for ikke å få luftbobler og/eller varmgang i Epoxyen. Hvis denne prosessen ikke gjøres nøyaktig, og lenge nok (2-3 minutter), vil resultatet kunne bli et gulv som ikke tørker/herder og luftbobler kan oppstå ved at blandingen har vært "pisket".

Les datablader nøye før du begynner.

Epoxyens fysiske egenskap

Epoxyen er ingen avrettingsmasse, da dette er et flytende gulvbelegg som former seg etter det underlaget det legges på.