Fri frakt over kr. 2000

  • Fri frakt over kr. 2000
  • Rask levering
  • Eksperter på norske forhold
Legge epoxy over fliser

Legge epoxy over fliser

Et spørsmål vi får ofte er om epoxy kan legges over fliser. Det korte svaret er ja, du kan legge epoxy over fliser. Men det krever litt forarbeid. Les videre for våre tips til påføring av epoxy over fliser.

Godt utført forarbeid vil gi deg et pent og slitesterkt epoxygulv som sitter år etter år. Her er et par viktige ting å huske på hvis du skal legge epoxy over fliser:

Sparkle og puss over fugene

Epoxy føyer seg til underlaget. Dersom fugene ikke sparkles før påføring av epoxy vil dermed konturene av fugene fortsatt synes. For å unngå dette bør du sparkle og pusse over fugene slik at du får et jevnt og fint resultat. Husk å rengjøre godt etter at du har pusset over.

Dersom du skulle ønske å beholde konturen av fugene under epoxyen er dette fullt mulig, men vær obs på at fugene er mer absorberende enn flisene. Det kan dermed bli behov for et ekstra strøk epoxy.

Puss eller slip flisene

Dette er spesielt viktig dersom du har blank finish på flisene. For å få god vedheft mellom epoxyen og flisene bør du gå over med enten pussepapir eller slipemaskin for å gi epoxyen noe å sette seg i. Dersom det er keramiske fliser det er snakk om, må de slipes (her har pussepapir ingen effekt).

Slå av varmekabler

Er det et fliselagt gulv innendørs du skal legge epoxy over er sjansen for at du har varmekabler i gulvet stor. Husk at disse må være avslått under legging av epoxy. Dersom disse blir stående på vil det føre til luftbobler.

Anbefalte produkter til påføring over flis

Til tross for navnet Garasjepakke, er denne pakken faktisk helt perfekt for bruk over flis -også innendørs! Her får du pakketilbud på både grunning (EG Shield), som er anbefalt på flis, samt en tykkfilm expoxy -og alt annet du trenger for å utføre jobbe. Epoxyen i denne pakken påføres med svaber, og gir deg dermed et jevnt, pent og blankt resultat.
Du finner pakken her.

Dersom du heller ønsker en matt og mer ripefast overflate, kan EG Matt Lakk påføres som et toppstrøk.

Visste du at noen typer epoxy også kan legges under flis som en radonsperre? Les mer om våre testede og godkjente produkter her. 

Silje Engebretsen

Markedssjef

Tel: