FAQ

Frequently asked questions

Epoxy

Underlaget bør være av betong, avrettingsmasse eller lignende. Det er viktig med et fast underlag da epoxy er meget stivt og dødt materiale. Epoxy kan også ofte legges på eksisterende belegg, men da bør EpoxyGrossisten konsulteres først.

Overflaten bør ha noe struktur for at vedheften til epoxyen skal bli optimal og bør derfor slipes eller som et minimum vaskes med vår betongrens og høytrykk spyles. Dersom overflaten er stålglattet bør den alltid slipes.

Vi har primere som kan påføres på fuktig og grønn betong. Normalt sett bør det gå minst 7 døgn etter betongen er støpt før man legger på epoxy. Overflaten må være synlig tør når man legger på epoxyen.

Epoxy har mange bruksområder, alt fra garasjer til tungindustri. Områder hvor epoxy ofte brukes er : Vaskehaller, lager, verksteder, garasjer, butikker og generelt områder med mye slitasje.

Epoxy kan bli glatt dersom man får mye snø, is og såpevann på belegget. Det finnes mange løsninger på antiskli som gjør gulvet sklisikkert.

Epoxy er i utgangspunktet ikke UV-bestandig, så det vil kunne gulne noe. Vi har andre gulvbelegg som egner seg bedre utendørs som for eksempel Cemcrete, Polyaspartic og Polyuretan.

Et epoxy gulv vil bli ripete og mattes ned av piggdekk, men med normal kjøring tåler den fint belastningen av piggdekk.. Desto tykkere belegg, desto lenger varer det.

Når produktene er herdet og ikke i flytende form tåler det både kulde og frost. Dersom produktene ikke er brukt må det stå tørt og frostfritt slik at komponentene ikke fryser.

Epoxy har varierende pris avhengig av tykkelse. Prisene kan varierer fra 60-600,- pr kvadratmeter avhengig av tykkelse og finish.

Vi har en rekke «gjør det selv» systemer som fint kan installeres på egenhånd. Tunge industrielle systemer vil kreve profesjonell installasjon.

To-komponent epoxy vil så og si alltid være mer slitesterk enn en-komponent. Vi vil i utgangspunktet aldri anbefale et en-komponent produkt på et gulv som skal belastes med mer enn fottrafikk.

Det er mange spørsmål om hva som er best av disse typene epoxy. På generelt grunnlag vil alltid ren epoxy være mest slitesterk da den er tykkere. Vannbaserte og løsemiddelbaserte produkter er uttynnet og inneholder ofte kun ca. 50% epoxy (resten vann/ løsemiddler). Dvs at produktet kryper mye under herding da det resterende fordamper og gir en tynnere film.

Luftbobler kan oppstå dersom underlaget er porøst, fuktig, ikke påført grunning, dersom varmekablene står på eller man for eksempel har pisket luft inn i blandingen av herder og base. Det kan være mange årsaker til at det oppstår luftbobler. Det er derfor veldig lurt å benytte seg av piggrull slik at man kan redusere mulighetene for at luftbobler oppstår.

På garasjegulvet kan man benytte seg av mye forskjellig avhengig av slitasje og bruk. Noen av de mest populære og beste løsningene vil være EG SL ( 2-3mm epoxybelegg), Dampshield og Resucoat HB ( 0.5-0.7mm epoxycoating) , Resuseal WB ( Vannbasert epoxymaling) eller EG Betongimpregnering.